V-th „SOFIA OPEN DANCE FESTIVAL – The Art of Ballroom Dancing“ – 26-27.10.2019

6 ноември 2019

SOFIA OPEN DANCE FESTIVAL 2019 – Звезден спектакъл на изкуството на балните танци!

На 26-27.10.2019 г. за пети пореден път в гр. София се проведе международен фестивал на балните танци на световно ниво. Организаторите на фестивала в лицето на БПТА и MARS ARMOR и със съдействието на хотел Маринела и ПИБ за трети пореден път бяха превърнали зала E.F.E. на хотел Маринела в грандиозна и приказна бална зала, в която танцуваха двойки по състезателни и бални танци от 14 държави: Англия, Уелс, Италия, Австрия, Германия, Израел, Полша, Унгария, Казахстан, Украйна, Беларус, Гърция, Република Северна Македония и разбира се България. Те се състезаваха за спечелването на шампионските звания в Латино-американските и Стандартните бални танци на Аматьорска лига, на Световния танцов съвет, в различни възрастови групи, на петото поредно издание на открития международен фестивал, посветен на изкуството на балните танци – SOFIA OPEN DANCE FESTIVAL 2019. В състезанията взеха участие близо 200 танцови двойки , които със своите прекрасни изпълнения, в продължение на два дни предизвикваха бурните аплодисменти на своите възторжени почитатели. Тази година фестивалът отбеляза петата си годишнина с поредица от събития в рамките на неговата програма. За първи път в България, шоу програмата на фестивала, бе поверена на световните супер звезди по Стандартни бални танци – Арунас Бижокас и Катюша Демидова (САЩ)- десетократни и непобедени световни шампиони за професионалисти. По време на Гала вечерта, специалното им изпълнение, в три части, остави публиката без дъх и вдигна всички в залата на крака с бурни аплодисменти. Официални гости на финалите бяха Негово Превъзходителство Темиртай Избастин , посланик на Казахстан в България и директора на дирекция „Държавен Протокол“ на Президента на Република България – г-н Иван Димитров. Представители на всички сфери на бизнеса и изкуството, бяха ВИП гости на вълшебната ГАЛА ВЕЧЕР. Всички участници във финалите на фестивала получиха брошки с абревиатурата му, от Бижутерия SSG, подаръчни комплекти Кадифе, продукти от РЕФАН, шоколадови статуетки от сладкарници ТЕА. Блестящите танцови двойки от цял свят се носеха над професионалния дансинг, осигурен от Паркетен стил. Освен с умения, сценични костюми, участниците впечатляваха и с перфектни прически , благодарение на професионалистите от салони МАГАМА. Гостите на бала се наслаждаваха на финото меню приготвено от хотел Маринела, специално подбрана селекция вина на ресторант UMAMI и разхлаждаха страстите с Бяла вода от недрата на Рила.

Резултатите от главните финали – тези по ЛАТ и по СТТ за аматьори, бяха определени от професионална съдийска комисия на Световния Танцов Съвет, оглавявана от Робърт Белинджер – Англия, а сред членовете на комисията, присъстваха имената на няколко бивши световни шампиони за професионалисти. В ЛАТ своята пета поредна победа извоюваха двойката фаворит и на публиката в това състезание, шампионите на Англия за аматьори и финалисти в най-престижното състезание по тези танци в света, Блекпулския танцов фестивал – Петър Даскалов – Зия Джейм (Англия). Забележително е, че в тази двойка партньорът е българин. В СТ победители станаха още една млада звездна танцова двойка, този път шампиони на Англия – Дейвид Кокрам и Роси Уард. Ето и самите резултати:

Латино –Американски танци (Аматьори):

1. Петър Даскалов – Зия Джеймс (Англия)

2. Никита Беспалов и Антонина Норватова (Украйна)

3. Анджело Серена и Наталия Норватова (Италия)

4. Матеус Сверчок и Магдалена Банделевич (Полша)

5. Александър Ходенко и Росица Атанасова (България)

6. Ищван Новак и Даниела Сабеси (Унгария).

Стандартни Танци (Аматьори):

1. Дейвид Кокрам и Роси Уорд (Англия)

2. Никола Капорусо и Иванка Георгиева (Италия)

3. Оливър Куртинг и Аида Аголи(Австрия)

4. Иван Христов и Йовита Георгиева (България)

5. Флавио Сгарамела и Акри Ноеми (Италия)

6. Никола Ди Тачио и Мириам Калдероне (Италия).

Грандиозен успех за българските представители на фестивала, беше класирането им за първи път и в двата финала. Танцовата двойка Александър Ходенко – Росица Атанасова (България) във финала на ЛАТ и Иван Христов и Йовита Георгиева, във финала на СТТ. Това състезание е безспорно един голям успех за България. Броят на участвалите във фестивала български двойки също достигна рекорд – над 80 танцови двойки от над 10 града: София, Пловдив, Варна, Бургас, Хасково, Стара Загора и др. Фестивалната програма завърши с Уъркшоп по ЛАТ и СТТ, на който лектори бяха: световните шампиони за професионалисти – Арунас Бижокас и Катюша Демидова, шампионът на Англия за професионалисти в балните танци Уорън Бойс, Маурицио Весково, Андрей Скуфка и Ягода Батагели – бивши световни и европейски шампиони по ЛАТ.

„IV-th SOFIA OPEN DANCE FESTIVAL – The Art of Ballroom Dancing“

21 януари 2019

На 27-28.10.2018 г. , за втори пореден път в модерния конгресен център ЕФЕ на хотел Маринела, превърнат в блестяща бална зала, под звуците на красива и възпламеняваща кръвта със своя ритъм музика, си дадоха среща  майсторски танцови двойки по състезателнн бални танци от 12 държави – Англия, Германия, Франция, Италия, Израел, Русия, Украйна, Кипър, Румъния,  Гърция, Полша, България. Те се състезаваха за спечелването на  шампионските звания в Световната Купа на АЛ на СТС по латино-американските и открития шампионат на АЛ на СТС по стандартни танци – СОФИЯ ОПЪН, на четвъртото поредно издание на открития международен фестивал, посветен на изкуството на балните танци  - SOFIA OPEN DANCE FESTIVAL 2018, организиран от БПТА и МАРС АРМОР.  В състезанията взеха участие над 100 танцови двойки , които със своите прекрасни изпълнения, в продължение на два дни предизвикваха бурните аплодисменти на своите възторжени почитатели, както и тези на елитната публика, събрала се на тържествената Гала вечер на победителите, за да се наслади на  изкуството на тези танци, в една наистина достойна за красотата им среда и атмосфера.

Тази година фестивалът отбеляза  четвърта си годишнина, отново с поредица от събития в рамките на неговата програма, които  с поредния си успех затвърдиха авторитета и високия професионализам на организаторите. Техните съвместни усилия  и вниманието им към всеки детайл от изкуството на балните танци донесоха незабравими преживявания както за участниците, така и за зрителите на фестивала. Благодарение на тях, за първи път пред изкушената българска публика, в качеството си на официални гости на фестивала, се представиха с уникалната си шоу програма  световните супер-звезди на латино-американските танци – Майкъл Малитовски и Джоанна Люнис, двукратни световни шампиони за професионалисти и осемкратни шампиони на Блякпул. Невероятното им  техническо съвършенство и артистизъм в изпълнението на тяхната танцова шоу програма изправи публиката на крака  по време на финалите и Гала вечерта на фестивала. Резултатите от главните финали – тези на Световната Купа по ЛАТ и шампионата по СТТ за аматьори, бяха определени от професионална съдийска комисия на Световния Танцов Съвет, оглавявана за втори път от неговия Генерален Секретар – г-н  Ханес Емрихс (Австрия), а сред членовете на комисията присъстваха имената на няколко бивши световни шампиони за професионалисти и аматьори – Барбара МакКол, Маурицио Весково, Сергей Рюпин и др.  В  ЛАТ своята четвърта  поредна победа извоюваха двойката фаворит в това състезание, многократните шампиони на Англия за аматьори и финалисти в най-престижните състезание по тези танци в света  – Петър Даскалов – Зия Джейм  (Англия). Забележително е, че в тази двойка партньорът е българин.  В СТ победители станаха още една млада звездна танцова двойка от Англия – Глен Ричард Бойс и Кароли Джейнс, участници и шампиони и във второто издание на фестивала през 2016 г., в категорията Младежи. Ето и самите резултати:

Световна Купа по Латино –Американски танци (Аматьори)

 1. Petar Daskalov – Zia James ENGLAND
 2. Zugan Oleg – Mazulevich Elizaveta UKRAINE
 3. Jason Cicard – Regina Klyaynfelder FRANCE
 4. Glen Richard Boyce – Caroly Jane ENGLAND
 5. Wiercioch Mateusz – Magdalena Bandelewicz POLAND
 6. Andreas Ioannou – Martha Birli GREECE

Най-добре представилите се българи в това престижно състезание бяха  танцовите двойки Любомир Якимов – Валентина Маркова и Васил Павлов – Таня Балтова, които взеха участие в полуфиналите. Тази година броят на участниците в него отбеляза рекорд, достигайки  почти 40 танцови двойки.

Открит шампионат по Стандартни Танци (Аматьори)

 1. Glen Richard Boyce – Caroly Janes ENGLAND
 2. Maxym Savytsky – Polina Ryabovil UKRAINE
 3. Hristo Hristov – Pavlina Tsoncheva BULGARIA
 4. Viktor Dimitrov – Sofia Petkova BULGARIA
 5. Daniel Andreev – Zara Nikolova BULGARIA
 6. Wolfgang Jammer – Sandra Baccaro GERMANY

В СТ, въпреки по-малкия брой  участници, конкуренцията беше  също на много виоко ниво и класирането на 3 български танцови двойки във финала е  безспорно един голям успех за тях.

Results Sofia Open Dance Festival_2018

Rezultati 28.10.2018

ОТНОВО, СВЕТОВНИ СУПЕР ЗВЕЗДИ ТАНЦУВАХА И ПРЕПОДАВАХА В СОФИЯ

21 януари 2019

ОТНОВО, СВЕТОВНИ СУПЕР ЗВЕЗДИ ТАНЦУВАХА И ПРЕПОДАВАХА  В СОФИЯ


След миналогодишното уникално танцово шоу на осемкратните световни шампиони по латино-американски танци за професионалисти, Рикардо Коки и Юлия Загоруйченко (САЩ) в София, отново световни супер звезди – Майкъл Малитовски и Джоанна Люнис (Англия), двукратни световни шампион по латино-американски танци за професионалисти и осемкратни шампиони на най-престижния танцов фестивал по сътезателни бални танци в света – Блякпул, се представиха за първи път пред българска публика в качеството си на официални гости на организирания от БПТА (Българска Професионална Танцова Асоциация) за четвърти пореден път в нашата столица, международен танцов фестивал посветен на изкуството на балните танци, SOFIA OPEN DANCE FESTIVAL – “The Art of Ballroom Dancing”. Изкушените любители на това популярно под наименованието „спортни танци” изкуство имаха уникалната възможност да се насладят на живо на тяхното спиращо дъха танцово шоу по време на Гала вечерта на фестивала, която се проведе на 27.10 от 20.00 ч., в зала ЕФЕ на 5*-я хотел Маринела. Те участваха и като лектори в образователната програма на фестивала, включваща международен семинар по латино-американски танци, който се проведе на 28.10 от 14.30 ч.

„ЗВЕЗДЕН СПЕКТАКЪЛ НА МАЙСТОРИ НА ИЗКУСТВОТО НА БАЛНИТЕ ТАНЦИ В СОФИЯ”

29 октомври 2017

На 21-22.10.2017 г. , в модерният конгресен център ЕФЕ на хотел Маринела, превърнат в блестяща бална зала, под звуците на красива и възпламеняваща кръвта със своя ритъм музика, си дадоха среща  майсторски танцови двойки по състезателнн бални танци от 14 държави – Англия, Германия, Франция, Дания, Италия, Швейцария, Русия, Украйна, Беларус, Румъния, Молдова, Гърция, Турция, България. Те се състезаваха за спечелването на  шампионските звания в латино-американските и стандартните танци, на третото поредно издание на открития международен фестивал, посветен на изкуството на балните танци  - SOFIA OPEN DANCE FESTIVAL 2017, организиран от БПТА.  В състезанията взеха участие над 100 танцови двойки , които със своите прекрасни изпълнения, в продължение на два дни предизвикваха бурните аплодисменти на своите възторжени почитатели, както и тези на елитната публика, събрала се на тържествената Гала вечер на победителите, за да се наслади на  изкуството на тези танци в една наистина достойна за красотата им среда и атмосфера.

Тази година фестивалът отбеляза  третата си годишнина с поредица от събития в рамките на неговата програма, които се превърнаха в невероятен успех за организаторите в лицето на БПТА и техните спомоществователи и съорганизатори от фирма „Марс-Армор“ в лицето на сем. Пламен и Гергана Ташкови. Техните съвместни усилия, висок професионализъм и внимание към всеки детайл от изкуството на балните танци донесоха незабравими преживявания както за участниците, така и за зрителите на фестивала. Благодарение на тях, за първи път пред изкушената българска публика, в качеството си на официални гости на фестивала, се представиха с уникалната си шоу програма  световните супер-звезди на латино-американските танци – Рикардо Коки и Юлия Загоруйченко (САЩ), седем-кратни и настоящи световни шампиони за професионалисти. Невероятното им по своята красота, техническо съвършенство и артистизъм изпълнение на 5-те латино-американски танца –  Ча-ча-ча, Самба, Румба, Пасо Добле и Джайв, изправи публиката на крака по време на специалното им шоу в края на финалите и Гала вечерта на фестивала. Резултатите от главните финали – тези по ЛАТ и по СТТ за аматьори, бяха определени от професионална съдийска комисия на Световния Танцов Съвет, оглавявана за първи път от неговия Генерален Секретар – г-н  Ханес Емрихс (Австрия), а сред членовете на комисията присъстваха имената на няколко бивши световни шампиони за професионалисти.  В  ЛАТ своята трета  поредна победа извоюваха двойката фаворит в това състезание, шампионите на Англия за аматьори и финалисти в най-престижното състезание по тези танци в света, Блякпулския танцов фестивал  – Петър Даскалов – Зия Джейм  (Англия). Забележително е, че в тази двойка партньорът е българин.  В СТ победители станаха още една млада звездна танцова двойка, този път от Украйна – Артем Куклин и Алика Дика, който са и тазгодишните победители  в споменатия Блякпулски фестивал при младежите до 21 г. Ето и самите резултати:

Латино –Американски танци (Аматьори)

 1. Петър Даскалов – Зия Джеймс (Англия)
 2. Франческо Гарофоло – Магдалена Стресницка (Италия)
 3. Джакомо Баларин – Алесия Алтиери (Италия)
 4. Таха Коту Косар – Олександра Шанко (Турция)
 5. Егор Косяков – Анна Навойчик (Беларус)
 6. Максим Стадник – Атина Палиогу (Гърция)

Най-добре представилите се българи в това престижно състезание бяха  танцовата двойка Любослав Стоев – Мирослава Дойчева ( от гр. Хасково). Тази година броят на участниците в него отбеляза рекорд, достигайки  почти 40 танцови двойки.

Стандартни Танци (Аматьори)

 1. Артем Куклин – Алика Дика (Украйна)
 2. Николай Буйет – Анна Шагалина (Дания)
 3. Никола Капорусо – Франческа Генчи (Италия)
 4. Иван Чернявски – Олесия Хомаченко (Украйна)
 5. Егор Косяков – Анна Навойчик (Беларус)
 6. Атанас Лозанов – Весела Петрова (България)

В СТ, въпреки по-малкия брой  участници, конкуренцията беше  също на много виоко ниво и класирането на българската танцова двойка Атанас Лозанов – Весела Петрова (България) на финала в това състезание е безспорно един голям успех за тях.

Броят на участвалите във фестивала български двойки също достигна  рекорд – 52 танцови двойки от над 10 градове (София, Пловдив, Варна, Бургас, Хасково, Стара Загора и др.)

Фестивалната програма завърши с  Уъркшоп по ЛАТ и СТТ, на който лектори бяха председателя на съдийската комисия на фестивала и Ген. секретар на Световния Танцов Съвет,  г-н Ханес Емрих, ккакто  и световните шампиони за професионалисти – Рикардо Коки, Юлия Загоруйченко, Оксана Лебедев и Джон Ууд. Той се превърна в своеобразен апотеоз на успеха на фестивала, предизвиквайки интереса и участието в него на над 100 танцьора, танцови двойки и треньори  не само от страните участнички във фестивала , но и от други държави.

3-ти „SOFIA OPEN DANCE FESTIVAL – The Art of Ballroom Dancing“ – 21-22.10.207

8 октомври 2017

На 21-22.10.2017 г. в гр. София ще се проведе открития международен танцов фестивал посветен на изкуството на балните танци – „SOFIA OPEN DANCE FESTIVAL – The Art of Ballroom Dancing”. Той се организира за трети пореден път от Българската Професионална Танцова Асоциация и тази година негов  дом ще бъде модерната зала ЕФЕ на хотел Маринела, която в дните на фестивал ще се превърне в красива бална зала, в която танцьори и танцови двойки от 13 държави ще демонстрират своето изкуство пред  възторжените погледи и аплодисменти на многобройна българска публика, изкушена от изкуството на балните танци. Гвоздеят и основна атракция в порграмата на фестивала е уникалното танцово шоу на 7-кратните и настоящи световни шампиони за професионалисти в ЛАТ – Рикардо Коки и Юлия Загоруйченко (САЩ), който щесе представят за първи път пред българска публика в целия си блясък на световни супер звезди по време на Финалите и Гала шоуто на фестивала на 21.10 (Събота) от 20.00 ч.   В съдийския панел на състезанията фигурират имената на още двама световни шампиони – Джон Ууд (Англия) – бивш свтовен шампион за професионалисти в СТ и двукратен победител в най-престижния фетивал на балните танци в света – Открития шампионат на Великобритания в гр. Блякпул., Оксна Лебедев – световна шампионка по Шоу ЛАТ за 2016 г. и Генералния Секретар на Световния Танцов Съвет (WDC) – Ханес  Емрих, който е и председател на авторитетната професионална съдийска комисия на WDC, която ще има трудната и отговорна задача да определи победителите и призьорите в  8 възрастови категории в двете състезателни дисциплини – ЛАТ и СТ, които ще разпределят помежду си награден фонд в размер на 3000 евро. Двукратните победители в най-престижното състезание от програмата – турнирът по ЛАТ за аматьори, Петър Даскалов и Зия Джеймс, които са и шампиони на Англия в тази дисциплина отново са тук и ще се опитат да завоюват щампионската титла на SOFIA OPEN WDC AL Championship 2017 за трети пореден път, този път в условията на рекордна конкуренция от над 40 танцови двойки от 13 държави.  Макар и по-малоброен като участници, турнирът по СТ за аматьори тази година също обещава да бъде интересен и напрегнат. В него са се записали за участие танцови двойки от държави, които са водещи сили в развитието на тази дисциплин – Италия, Дания, Русия, Украйн и др. През втория ден на фестивала – 22.10 (Неделя),  ще се проведе открито международно състезание по ЛА и СТ за начинаещи (2 танца) и средно напреднали (4 танца) танцьори и танцови двойки, което ще им даде възможност за изява и оценка на техния талант от авторитетната професионална съдийска комисия на WDC. Фестивалът ще завърши с провеждането на Международен Уркшоп по ЛАТ и СТ, който също е открит както за участници така и за гости на фестивала. Лектори в него ще бъдат световно известните нигости – Рикардо, КОки, Юлия Загоруйченко, Джон Ууд, Оксана Лебедев и Ханес Емрих. Не пропускайте да се докоснете до магията на балните танци и почерпите вдъхновение за своето танцово развитие, като се запишете за участие в него или посетите събитията му . За повече информация и записвания: www.sofiaopendancefestival.com .

SOFIA OPEN DANCE FESTIVAL 2016 – РЕЗУЛТАТИ И ВПЕЧАТЛЕНИЯ

9 ноември 2016

Уважаеми любители на състезателните бални танци,

На 22-23.10 в зала Универсиада, гр. София се проведе второто издание на открития международен танцов Фестивал,  организиран от БПТА и посветен на изкуството на състезателните бални танци – „SOFIA OPEN DANCE FESTIVAL“. Фестивалът премина с голям успех и привлече много участници в различните състезания от програмата, както от България така и от още 12 страни, сред които и представители на Англия, САЩ, Италия, Русия, които са водещи в развитието на тези танци в света. Във финалите на най-престижното състезание – SOFIA OPEN WDC AL Championship, при аматьорите тази година отново танцуваха български двойки, като освен във финала по ЛАТ, където за първи път достигнаха 2 двойки от България, за първи път имахме български представители и във финала по СТТ. Българските двойки се представиха успешно, танцувайки във финалите и на почти всички останали възрастови категории. Многобройните зрители в зала Универсиада по време на главните финали и Гала Шоуто на Фестивала имаха удоволствието да се насладят на прекрасните танцови изпълнения на победителите в СТТ – Арго Обликас и Кая Яковска от Швеция и вече двукратните победители в ЛАТ – Петър Даскалов и Зия Джеймс от Англия. Аплодисментите на публиката заслужиха и демонстрациите на двойките – призьори в останалите категории на шампионата, както и професионалното танцово Шоу на специалните ни гости – многократните шампиони на Англия при професионалистите в СТТ – Уорън и Кристи Бойс.  Представяме Ви  и пълните резултати от проведените състезания: Sofia-Open-Dance-Festival-РЕЗУЛТАТИ; Klasirane-Sofia-Open

II Международен Танцов Фестивал „SOFIA OPEN“ – 22-23.10.2016

30 септември 2016

Уважаеми танцьори и любители на състезателните бални танци,

На 22-23.10.2016 в зала Универсиада, гр. София ще се проведе второто издание на международния танцов фестивал „SOFIA OPEN“, организиран от БПТА и посветен на изкуството на състезателните бални танци. След невероятния успех на неговото първо издание , в което взеха участие танцови двойки от 11 страни ни предстои нова среща с таланта и вдъхновението на танцьори от САЩ, Англия, Италия, Швеция, Израел, Гърция, Кипър, Русия, Украйна, Беларус, Молдова, Румъния и България, които ще се състезават за отличията в състезанията от програмата на фестивала – открития шампионат на Аматьорската Лига на Световния Танцов Съвет „SOFIA OPEN WDC AL Championship“ и  състезанието за начинаещи и средно напреднали танцьори и танцови двойки и за формации – „Sofia Open Dance Competition“, които ще се проведат съответно на 22.10 и на 23.10. В програмата на фестивала е включен и Уъркшоп по латино-американски и стандартни танци с изтъкнати професионалисти в тези дисциплини – Каролин Смит (Шотландия), Мелия (Полша), Юри Батагели (Словения) и Уорън и Кристи Бойс (Англия), който ще се проведе на 23.10 (Неделя) от 14.30 ч. в зала Уииверсиада. Миналогодишните победители в най-трудната и интересна програма от състезанията – ЛАТ за аматьори, Петър Даскалов и Зия Джеймс, отнове ще вземат участие в напрегнатата надпревара, този път не само в качеството си на защитаващи титлата си на победители в първото издание на нашия престижен шампионат, но и в качеството си на шампиони на Англия (родината на тази състезателна танцова дисциплина) и финалисти от най-престижното състезание в света на състезателните бални танци – Открития шампионат на Великобритания – Блякпул ‘ 2016. Нашите миналогодишни гости и професионални демонстратори в Стандартните бални танци – шампионите на Англия, Уорън и Кристи Бойс ще дарят отново българската публика с прекрасни емоции от невероятно красивите им танцови изпълнения. Тази година България отново ще бъде представена от най-добрата аматьорска танцова двойка по ЛАТ на БПТА – Божидар Елкин и Елена Думанова, които миналата година си извоюваха място във финала на шампионата по ЛАТ, както и от още няколко танцови двойки, представители на БФСТ, която развива и популяризира тези танцови стилове като вид спорт – спортни танци. БПТА приветства с добре дошли и пожелава успех на всички танцьори и танцови двойки от всички танцови и спортни организации записали се за участие  в нашия напълно открит танцов фестивал, който не се съмняваме, че благодарение на общите ни усилия и талант ще се превърне в поредния празник на изкуството на състезателните бални танци у нас.

НОВ УСПЕХ ЗА БЪЛГАРИЯ НА ПОРЕДНИЯ МЕЖДУНАРОДЕН ТАНЦОВ ФЕСТИВАЛ.

5 юли 2016

На 02-03 Юли в гр. Атина, Гърция се проведе Международен танцов фестивал „ZEUS OPEN 2016″, в рамките на който се състояха и официални първенства на IDSA и EDSF. В конкуренцията на танцови двойки от цяла Европа, представителите на България в групата на Аматьори Латино-Американските танци – Божидар Елкин и Елена Думанова заеха достойното четвърто място във финала на Европейската Купа на EDSF по Латино-Американски танци за 2016г.
Другите ни представители в откритите състезания по стандартни и Латино-Американски танци, при Юношите, двойката Валентин Кръстев и Теодора Тонева се класираха съответно на 3-то и 4-то място в състезанията по Латино-Американски и Стандартни танци.Поздравления за успешното им представяне и пожелания за нови и още по-големи успехи в предстоящите им състезания!

ФЕСТИВАЛ НА СЪСТЕЗАТЕЛНИТЕ БАЛНИ ТАНЦИ – МОЛДОВА 2016

14 април 2016

На 9-10.04.2016 в столицата на МОЛДОВА – Кишинев се проведе традиционния Фестивал на състезателните бални танци –  MOLDOVA DANCE FESTIVAL 2016. В него за първи път взеха участие и състезателни танцови двойки от България, които представиха успешно развитието на това популярно танцово изкуство у нас. Представителите на БПТА в това оспорвано състезание, в което взеха участие стотици танцови двойки от Молдова, Украйна, Русия, Беларус, Гърция, Италия, Англия и др. бяха танцовите двойки Божидар Елкин-Елена Думанова (в категория Аматьори ЛАТ), Валентин Кръстев – Теодора Тонева (категория Юноши до 16 г., СТТ и ЛАТ), от КСТ „Златна Победа“- София и Денислав Иванов-Александра Александрова (категория Юноши до 14 г., СТТ и ЛАТ), Мартин Стефанов-Десислава Тодорова и Иван Петков-Преслава Андреева (категория Деца до 12 г. СТТ и ЛАТ) от КСТ „Ритмика“ – Габрово.

Танцовите ни двойки се класираха за финалите в няколко от сътезателните дисциплини, като най-успешно беше представянето ни в най-престижната от тях – Аматьори ЛАТ, където двойката ни Божидар и Ели завоюва 4 място в оспорвана надпревара с елитни танцови двойки от Англия, Италия, Украйна, Гърция и Молдова. Този безспорен успех на двойката е  заявка за тяхно успешно представяне в предстоящия и най-значим фестивал на балните танци в света – Открития Шампионат на Великобритания в Блякпул в края на м. Май. Много добри впечатления с представянето си оставиха и двойките Валентин и Теодора – финалисти в ЛАТ, Юноши до 16 г., Мартин и Десислава, Иван и Преслава – финалисти в ЛАТ, Деца до 12 г., Денислав и Александра – полуфиналисти в ЛАТ, Юноши до 14 г.

СОФИЯ ОПЪН WDC_AL ТАНЦОВ ФЕСТИВАЛ „ИЗКУСТВОТО НА БАЛНИТЕ ТАНЦИ“ (SOFIA OPEN WDC_AL DANCE FESTIVAL „THE ART OF BALLROOM DANCING“)

3 март 2015

Уважаеми танцьори, танцови учители и любители на изкуството на състезателните бални танци,

БПТА им удоволствието да ви покани на първия открит международен танцов фестивал на състезателните бални танци в България: SOFIA OPEN WDC_AL DANCE FESTIVAL“ – „ИЗКУСТВОТО НА БАЛНИТЕ ТАНЦИ“, който ще се проведе на 24.10.2015 г. в зала Универсиада, гр. София. Освен Открития турнир на Аматьорската лига на Световния Танцов Съвет, в програмата на Фестивала са включени състезания и за начинаещи и средно напреднали танцови двойки в стандартните и латино-американските танци, а така също и за формации в латино-американските танци. Право на участие във всички състезания в рамките на Фестивала, в съответсвие с техния регламент, имат танцови двойки и формации от всички и всякакви танцови и спортно-танцови организации. Официални гости и демонстратори на Фестивала са професионалната танцова двойка в Стандартните танци – Уорън и Кристи Бойс (Англия), постоянни 1/2 финалисти във всички официални състезания на Световния Танцов Съвет. На 25.10.2015 ще се проведе и международен уъркшоп посветен на изкуството на балните танци с лектори и водещи – Уорън и Кристи Бойс. Вие можете да направите Вашите заявки за участие във фестивала и уркшопа онлайн на следния адрес: www.sofiaopendancefestival.com.

Очакваме Ви с нетърпение и Ви гарантираме прекрасни мигове с Изкуството на Балните танци по време на целия Фестивал!

Организационен Комитет на Фестивала: Златин Костов, Анелия Серафимова, Бистра Хумел

Следваща страница »