ФЕСТИВАЛ НА СЪСТЕЗАТЕЛНИТЕ БАЛНИ ТАНЦИ – МОЛДОВА 2016

На 9-10.04.2016 в столицата на МОЛДОВА – Кишинев се проведе традиционния Фестивал на състезателните бални танци –  MOLDOVA DANCE FESTIVAL 2016. В него за първи път взеха участие и състезателни танцови двойки от България, които представиха успешно развитието на това популярно танцово изкуство у нас. Представителите на БПТА в това оспорвано състезание, в което взеха участие стотици танцови двойки от Молдова, Украйна, Русия, Беларус, Гърция, Италия, Англия и др. бяха танцовите двойки Божидар Елкин-Елена Думанова (в категория Аматьори ЛАТ), Валентин Кръстев – Теодора Тонева (категория Юноши до 16 г., СТТ и ЛАТ), от КСТ „Златна Победа“- София и Денислав Иванов-Александра Александрова (категория Юноши до 14 г., СТТ и ЛАТ), Мартин Стефанов-Десислава Тодорова и Иван Петков-Преслава Андреева (категория Деца до 12 г. СТТ и ЛАТ) от КСТ „Ритмика“ – Габрово.

Танцовите ни двойки се класираха за финалите в няколко от сътезателните дисциплини, като най-успешно беше представянето ни в най-престижната от тях – Аматьори ЛАТ, където двойката ни Божидар и Ели завоюва 4 място в оспорвана надпревара с елитни танцови двойки от Англия, Италия, Украйна, Гърция и Молдова. Този безспорен успех на двойката е  заявка за тяхно успешно представяне в предстоящия и най-значим фестивал на балните танци в света – Открития Шампионат на Великобритания в Блякпул в края на м. Май. Много добри впечатления с представянето си оставиха и двойките Валентин и Теодора – финалисти в ЛАТ, Юноши до 16 г., Мартин и Десислава, Иван и Преслава – финалисти в ЛАТ, Деца до 12 г., Денислав и Александра – полуфиналисти в ЛАТ, Юноши до 14 г.


Връзки с обществеността, Дейности, Новини, Статии, Статии и интервюта, Състезания по танци, Състезателно танцуване, Танцови събития

Няма коментари по “ФЕСТИВАЛ НА СЪСТЕЗАТЕЛНИТЕ БАЛНИ ТАНЦИ – МОЛДОВА 2016”


Коментирай

(задължително)

(задължително)