„ЗВЕЗДЕН СПЕКТАКЪЛ НА МАЙСТОРИ НА ИЗКУСТВОТО НА БАЛНИТЕ ТАНЦИ В СОФИЯ”

На 21-22.10.2017 г. , в модерният конгресен център ЕФЕ на хотел Маринела, превърнат в блестяща бална зала, под звуците на красива и възпламеняваща кръвта със своя ритъм музика, си дадоха среща  майсторски танцови двойки по състезателнн бални танци от 14 държави – Англия, Германия, Франция, Дания, Италия, Швейцария, Русия, Украйна, Беларус, Румъния, Молдова, Гърция, Турция, България. Те се състезаваха за спечелването на  шампионските звания в латино-американските и стандартните танци, на третото поредно издание на открития международен фестивал, посветен на изкуството на балните танци  - SOFIA OPEN DANCE FESTIVAL 2017, организиран от БПТА.  В състезанията взеха участие над 100 танцови двойки , които със своите прекрасни изпълнения, в продължение на два дни предизвикваха бурните аплодисменти на своите възторжени почитатели, както и тези на елитната публика, събрала се на тържествената Гала вечер на победителите, за да се наслади на  изкуството на тези танци в една наистина достойна за красотата им среда и атмосфера.

Тази година фестивалът отбеляза  третата си годишнина с поредица от събития в рамките на неговата програма, които се превърнаха в невероятен успех за организаторите в лицето на БПТА и техните спомоществователи и съорганизатори от фирма „Марс-Армор“ в лицето на сем. Пламен и Гергана Ташкови. Техните съвместни усилия, висок професионализъм и внимание към всеки детайл от изкуството на балните танци донесоха незабравими преживявания както за участниците, така и за зрителите на фестивала. Благодарение на тях, за първи път пред изкушената българска публика, в качеството си на официални гости на фестивала, се представиха с уникалната си шоу програма  световните супер-звезди на латино-американските танци – Рикардо Коки и Юлия Загоруйченко (САЩ), седем-кратни и настоящи световни шампиони за професионалисти. Невероятното им по своята красота, техническо съвършенство и артистизъм изпълнение на 5-те латино-американски танца –  Ча-ча-ча, Самба, Румба, Пасо Добле и Джайв, изправи публиката на крака по време на специалното им шоу в края на финалите и Гала вечерта на фестивала. Резултатите от главните финали – тези по ЛАТ и по СТТ за аматьори, бяха определени от професионална съдийска комисия на Световния Танцов Съвет, оглавявана за първи път от неговия Генерален Секретар – г-н  Ханес Емрихс (Австрия), а сред членовете на комисията присъстваха имената на няколко бивши световни шампиони за професионалисти.  В  ЛАТ своята трета  поредна победа извоюваха двойката фаворит в това състезание, шампионите на Англия за аматьори и финалисти в най-престижното състезание по тези танци в света, Блякпулския танцов фестивал  – Петър Даскалов – Зия Джейм  (Англия). Забележително е, че в тази двойка партньорът е българин.  В СТ победители станаха още една млада звездна танцова двойка, този път от Украйна – Артем Куклин и Алика Дика, който са и тазгодишните победители  в споменатия Блякпулски фестивал при младежите до 21 г. Ето и самите резултати:

Латино –Американски танци (Аматьори)

  1. Петър Даскалов – Зия Джеймс (Англия)
  2. Франческо Гарофоло – Магдалена Стресницка (Италия)
  3. Джакомо Баларин – Алесия Алтиери (Италия)
  4. Таха Коту Косар – Олександра Шанко (Турция)
  5. Егор Косяков – Анна Навойчик (Беларус)
  6. Максим Стадник – Атина Палиогу (Гърция)

Най-добре представилите се българи в това престижно състезание бяха  танцовата двойка Любослав Стоев – Мирослава Дойчева ( от гр. Хасково). Тази година броят на участниците в него отбеляза рекорд, достигайки  почти 40 танцови двойки.

Стандартни Танци (Аматьори)

  1. Артем Куклин – Алика Дика (Украйна)
  2. Николай Буйет – Анна Шагалина (Дания)
  3. Никола Капорусо – Франческа Генчи (Италия)
  4. Иван Чернявски – Олесия Хомаченко (Украйна)
  5. Егор Косяков – Анна Навойчик (Беларус)
  6. Атанас Лозанов – Весела Петрова (България)

В СТ, въпреки по-малкия брой  участници, конкуренцията беше  също на много виоко ниво и класирането на българската танцова двойка Атанас Лозанов – Весела Петрова (България) на финала в това състезание е безспорно един голям успех за тях.

Броят на участвалите във фестивала български двойки също достигна  рекорд – 52 танцови двойки от над 10 градове (София, Пловдив, Варна, Бургас, Хасково, Стара Загора и др.)

Фестивалната програма завърши с  Уъркшоп по ЛАТ и СТТ, на който лектори бяха председателя на съдийската комисия на фестивала и Ген. секретар на Световния Танцов Съвет,  г-н Ханес Емрих, ккакто  и световните шампиони за професионалисти – Рикардо Коки, Юлия Загоруйченко, Оксана Лебедев и Джон Ууд. Той се превърна в своеобразен апотеоз на успеха на фестивала, предизвиквайки интереса и участието в него на над 100 танцьора, танцови двойки и треньори  не само от страните участнички във фестивала , но и от други държави.


Връзки с обществеността, Дейности, За професионалиста, Новини, Световен Танцов Съвет, Статии, Статии и интервюта, Състезания по танци, Състезателно танцуване, Танцови събития

Няма коментари по “„ЗВЕЗДЕН СПЕКТАКЪЛ НА МАЙСТОРИ НА ИЗКУСТВОТО НА БАЛНИТЕ ТАНЦИ В СОФИЯ””


Коментирай

(задължително)

(задължително)