„IV-th SOFIA OPEN DANCE FESTIVAL – The Art of Ballroom Dancing“

На 27-28.10.2018 г. , за втори пореден път в модерния конгресен център ЕФЕ на хотел Маринела, превърнат в блестяща бална зала, под звуците на красива и възпламеняваща кръвта със своя ритъм музика, си дадоха среща  майсторски танцови двойки по състезателнн бални танци от 12 държави – Англия, Германия, Франция, Италия, Израел, Русия, Украйна, Кипър, Румъния,  Гърция, Полша, България. Те се състезаваха за спечелването на  шампионските звания в Световната Купа на АЛ на СТС по латино-американските и открития шампионат на АЛ на СТС по стандартни танци – СОФИЯ ОПЪН, на четвъртото поредно издание на открития международен фестивал, посветен на изкуството на балните танци  - SOFIA OPEN DANCE FESTIVAL 2018, организиран от БПТА и МАРС АРМОР.  В състезанията взеха участие над 100 танцови двойки , които със своите прекрасни изпълнения, в продължение на два дни предизвикваха бурните аплодисменти на своите възторжени почитатели, както и тези на елитната публика, събрала се на тържествената Гала вечер на победителите, за да се наслади на  изкуството на тези танци, в една наистина достойна за красотата им среда и атмосфера.

Тази година фестивалът отбеляза  четвърта си годишнина, отново с поредица от събития в рамките на неговата програма, които  с поредния си успех затвърдиха авторитета и високия професионализам на организаторите. Техните съвместни усилия  и вниманието им към всеки детайл от изкуството на балните танци донесоха незабравими преживявания както за участниците, така и за зрителите на фестивала. Благодарение на тях, за първи път пред изкушената българска публика, в качеството си на официални гости на фестивала, се представиха с уникалната си шоу програма  световните супер-звезди на латино-американските танци – Майкъл Малитовски и Джоанна Люнис, двукратни световни шампиони за професионалисти и осемкратни шампиони на Блякпул. Невероятното им  техническо съвършенство и артистизъм в изпълнението на тяхната танцова шоу програма изправи публиката на крака  по време на финалите и Гала вечерта на фестивала. Резултатите от главните финали – тези на Световната Купа по ЛАТ и шампионата по СТТ за аматьори, бяха определени от професионална съдийска комисия на Световния Танцов Съвет, оглавявана за втори път от неговия Генерален Секретар – г-н  Ханес Емрихс (Австрия), а сред членовете на комисията присъстваха имената на няколко бивши световни шампиони за професионалисти и аматьори – Барбара МакКол, Маурицио Весково, Сергей Рюпин и др.  В  ЛАТ своята четвърта  поредна победа извоюваха двойката фаворит в това състезание, многократните шампиони на Англия за аматьори и финалисти в най-престижните състезание по тези танци в света  – Петър Даскалов – Зия Джейм  (Англия). Забележително е, че в тази двойка партньорът е българин.  В СТ победители станаха още една млада звездна танцова двойка от Англия – Глен Ричард Бойс и Кароли Джейнс, участници и шампиони и във второто издание на фестивала през 2016 г., в категорията Младежи. Ето и самите резултати:

Световна Купа по Латино –Американски танци (Аматьори)

 1. Petar Daskalov – Zia James ENGLAND
 2. Zugan Oleg – Mazulevich Elizaveta UKRAINE
 3. Jason Cicard – Regina Klyaynfelder FRANCE
 4. Glen Richard Boyce – Caroly Jane ENGLAND
 5. Wiercioch Mateusz – Magdalena Bandelewicz POLAND
 6. Andreas Ioannou – Martha Birli GREECE

Най-добре представилите се българи в това престижно състезание бяха  танцовите двойки Любомир Якимов – Валентина Маркова и Васил Павлов – Таня Балтова, които взеха участие в полуфиналите. Тази година броят на участниците в него отбеляза рекорд, достигайки  почти 40 танцови двойки.

Открит шампионат по Стандартни Танци (Аматьори)

 1. Glen Richard Boyce – Caroly Janes ENGLAND
 2. Maxym Savytsky – Polina Ryabovil UKRAINE
 3. Hristo Hristov – Pavlina Tsoncheva BULGARIA
 4. Viktor Dimitrov – Sofia Petkova BULGARIA
 5. Daniel Andreev – Zara Nikolova BULGARIA
 6. Wolfgang Jammer – Sandra Baccaro GERMANY

В СТ, въпреки по-малкия брой  участници, конкуренцията беше  също на много виоко ниво и класирането на 3 български танцови двойки във финала е  безспорно един голям успех за тях.

Results Sofia Open Dance Festival_2018

Rezultati 28.10.2018


Връзки с обществеността, Дейности, Новини, Световен Танцов Съвет, Статии, Статии и интервюта, Състезания по танци, Състезателно танцуване, Танцови събития, Файлове

Няма коментари по “„IV-th SOFIA OPEN DANCE FESTIVAL – The Art of Ballroom Dancing“”


Коментирай

(задължително)

(задължително)