V-th „SOFIA OPEN DANCE FESTIVAL – The Art of Ballroom Dancing“ – 26-27.10.2019

SOFIA OPEN DANCE FESTIVAL 2019 – Звезден спектакъл на изкуството на балните танци!

На 26-27.10.2019 г. за пети пореден път в гр. София се проведе международен фестивал на балните танци на световно ниво. Организаторите на фестивала в лицето на БПТА и MARS ARMOR и със съдействието на хотел Маринела и ПИБ за трети пореден път бяха превърнали зала E.F.E. на хотел Маринела в грандиозна и приказна бална зала, в която танцуваха двойки по състезателни и бални танци от 14 държави: Англия, Уелс, Италия, Австрия, Германия, Израел, Полша, Унгария, Казахстан, Украйна, Беларус, Гърция, Република Северна Македония и разбира се България. Те се състезаваха за спечелването на шампионските звания в Латино-американските и Стандартните бални танци на Аматьорска лига, на Световния танцов съвет, в различни възрастови групи, на петото поредно издание на открития международен фестивал, посветен на изкуството на балните танци – SOFIA OPEN DANCE FESTIVAL 2019. В състезанията взеха участие близо 200 танцови двойки , които със своите прекрасни изпълнения, в продължение на два дни предизвикваха бурните аплодисменти на своите възторжени почитатели. Тази година фестивалът отбеляза петата си годишнина с поредица от събития в рамките на неговата програма. За първи път в България, шоу програмата на фестивала, бе поверена на световните супер звезди по Стандартни бални танци – Арунас Бижокас и Катюша Демидова (САЩ)- десетократни и непобедени световни шампиони за професионалисти. По време на Гала вечерта, специалното им изпълнение, в три части, остави публиката без дъх и вдигна всички в залата на крака с бурни аплодисменти. Официални гости на финалите бяха Негово Превъзходителство Темиртай Избастин , посланик на Казахстан в България и директора на дирекция „Държавен Протокол“ на Президента на Република България – г-н Иван Димитров. Представители на всички сфери на бизнеса и изкуството, бяха ВИП гости на вълшебната ГАЛА ВЕЧЕР. Всички участници във финалите на фестивала получиха брошки с абревиатурата му, от Бижутерия SSG, подаръчни комплекти Кадифе, продукти от РЕФАН, шоколадови статуетки от сладкарници ТЕА. Блестящите танцови двойки от цял свят се носеха над професионалния дансинг, осигурен от Паркетен стил. Освен с умения, сценични костюми, участниците впечатляваха и с перфектни прически , благодарение на професионалистите от салони МАГАМА. Гостите на бала се наслаждаваха на финото меню приготвено от хотел Маринела, специално подбрана селекция вина на ресторант UMAMI и разхлаждаха страстите с Бяла вода от недрата на Рила.

Резултатите от главните финали – тези по ЛАТ и по СТТ за аматьори, бяха определени от професионална съдийска комисия на Световния Танцов Съвет, оглавявана от Робърт Белинджер – Англия, а сред членовете на комисията, присъстваха имената на няколко бивши световни шампиони за професионалисти. В ЛАТ своята пета поредна победа извоюваха двойката фаворит и на публиката в това състезание, шампионите на Англия за аматьори и финалисти в най-престижното състезание по тези танци в света, Блекпулския танцов фестивал – Петър Даскалов – Зия Джейм (Англия). Забележително е, че в тази двойка партньорът е българин. В СТ победители станаха още една млада звездна танцова двойка, този път шампиони на Англия – Дейвид Кокрам и Роси Уард. Ето и самите резултати:

Латино –Американски танци (Аматьори):

1. Петър Даскалов – Зия Джеймс (Англия)

2. Никита Беспалов и Антонина Норватова (Украйна)

3. Анджело Серена и Наталия Норватова (Италия)

4. Матеус Сверчок и Магдалена Банделевич (Полша)

5. Александър Ходенко и Росица Атанасова (България)

6. Ищван Новак и Даниела Сабеси (Унгария).

Стандартни Танци (Аматьори):

1. Дейвид Кокрам и Роси Уорд (Англия)

2. Никола Капорусо и Иванка Георгиева (Италия)

3. Оливър Куртинг и Аида Аголи(Австрия)

4. Иван Христов и Йовита Георгиева (България)

5. Флавио Сгарамела и Акри Ноеми (Италия)

6. Никола Ди Тачио и Мириам Калдероне (Италия).

Грандиозен успех за българските представители на фестивала, беше класирането им за първи път и в двата финала. Танцовата двойка Александър Ходенко – Росица Атанасова (България) във финала на ЛАТ и Иван Христов и Йовита Георгиева, във финала на СТТ. Това състезание е безспорно един голям успех за България. Броят на участвалите във фестивала български двойки също достигна рекорд – над 80 танцови двойки от над 10 града: София, Пловдив, Варна, Бургас, Хасково, Стара Загора и др. Фестивалната програма завърши с Уъркшоп по ЛАТ и СТТ, на който лектори бяха: световните шампиони за професионалисти – Арунас Бижокас и Катюша Демидова, шампионът на Англия за професионалисти в балните танци Уорън Бойс, Маурицио Весково, Андрей Скуфка и Ягода Батагели – бивши световни и европейски шампиони по ЛАТ.


Връзки с обществеността, Дейности, За професионалиста, Новини, Световен Танцов Съвет, Статии, Статии и интервюта, Състезания по танци, Състезателно танцуване, Танцови събития

Няма коментари по “V-th „SOFIA OPEN DANCE FESTIVAL – The Art of Ballroom Dancing“ – 26-27.10.2019”


Коментирай

(задължително)

(задължително)